Godrej Spotlight Pan-Tilt Home Security Camera Review: Kijk eens rond

Godrej is een van de meest gevestigde namen op het gebied van huisbeveiliging in India, met een breed scala aan producten, waaronder deursloten, persoonlijke kluisjes, video-deurtelefoons, alarmsystemen en CCTV-camerasystemen. Een van de meer recente lanceringen van het bedrijf is het Spotlight-assortiment van beveiligingscamera’s voor thuis, wat een uitstapje is naar de internet-of-things-ruimte. Dat betekent dat Godrej het moet opnemen tegen populaire tech-merken als Xiaomi en Realme. Ik beoordeel de Godrej Spotlight Pan-Tilt-huisbeveiligingscamera, een compact apparaat met Wi-Fi dat werkt met een app op je smartphone.

Geprijsd op Rs. 3.499, de Godrej Spotlight Pan-Tilt huisbeveiligingscamera doet precies wat de naam doet vermoeden; je kunt niet alleen de camerafeed op afstand bekijken, maar je kunt ook het gezichtsveld aanpassen door de camera te pannen of te kantelen met behulp van de app. Ik heb de kans gehad om deze nieuwe IoT-huisbeveiligingscamera van Godrej te gebruiken, en hier is mijn recensie.

godrej spotlight pan tilt home security camera review sd slot Godrej

De Godrej Spotlight Pan-Tilt Home beveiligingscamera heeft een microSD-kaartsleuf om opgenomen beelden op te slaan

Godrej Spotlight Pan-Tilt Home Security Camera ontwerp en bouwkwaliteit

Godrej heeft momenteel twee Wi-Fi-compatibele camera’s voor thuisbeveiliging in het Spotlight-assortiment – a vaste versie, en deze, die zoals de naam al doet vermoeden, mechanisch kan pannen en kantelen wanneer deze via de app wordt bediend. De cilindrische camera is vanaf één kant bevestigd aan een verticale ‘steel’ en deze wordt bevestigd aan een ronde basis die de elektrische componenten en de Micro-USB-voedingspoort bevat. De hele basis draait om naar links of rechts te pannen, terwijl de steel ervoor zorgt dat de cameramodule naar boven en naar beneden kan kantelen.

De camera kan op een tafelblad worden geplaatst of aan het plafond worden bevestigd wanneer deze op een bevestigingsplaat wordt geklikt (die in de doos wordt meegeleverd). Een lange USB-kabel en voedingsadapter zijn ook inbegrepen, wat enige flexibiliteit biedt bij het positioneren van de Godrej Spotlight Pan-Tilt-camera. Interessant is dat Godrej stelt dat de camera zelfs met een powerbank van stroom kan worden voorzien, zodat hij onderweg of buiten het stopcontact kan worden gebruikt.

Het apparaat heeft een microSD-kaartsleuf aan de onderkant van de camera-eenheid, die tot 128 GB-kaarten ondersteunt voor continue video-opname. Met ongeveer 400 gram is de camera redelijk zwaar voor een apparaat van zijn formaat. Het is niet geschikt voor water- of stofbestendigheid, dus je moet voorzichtig zijn als je het monteert in een semi-blootgestelde, stoffige of vochtige ruimte.

Met een 2-megapixelsensor kan deze camera video opnemen tot full-HD (1920×1080-pixel). Het gezichtsveld is 110 graden en de camera kan tot 350 graden pannen en tot 90 graden kantelen. Dit geeft het de mogelijkheid om helemaal om zich heen te kijken. Er is ook nachtzicht door een IR-filter waardoor hij ook in het donker kan functioneren. Dankzij een ingebouwde microfoon en luidspreker kunt u hem gebruiken voor tweerichtingscommunicatie.

Godrej Spotlight Pan-Tilt Home Security Camera-app en functies

De Godrej Spotlight-app (beschikbaar voor iOS en Android) wordt gebruikt om de Godrej Spotlight Pan-Tilt-huisbeveiligingscamera in te stellen en te bedienen. Het installatieproces was vrij eenvoudig en nam ongeveer 10 minuten in beslag, volgens de stappen op het scherm. Toen ik klaar was, kon ik de videofeed van de camera bekijken en andere instellingen configureren. De app kan worden gebruikt om meerdere Godrej Spotlight-camera’s te bekijken en te bedienen.

Als u rechtstreeks in de cameraweergave springt, duurt het vier tot vijf seconden om de camera vanuit stand-by te activeren en u een live feed te tonen met de datum en tijd eroverheen. Het is ook mogelijk om te schakelen tussen SD- en HD-resoluties voor de feed, deze op volledig scherm op uw telefoon te bekijken en de microfoon op de camera te activeren, zodat u naast de video ook een live audiofeed krijgt.

godrej spotlight pan tilt home security camera review app Godrej

De Godrej Spotlight-app is beschikbaar voor Android en iOS en laat je de camera bedienen en de feed bekijken

De app heeft een D-pad op het scherm waarmee u de camera kunt pannen en kantelen, en u kunt hoeken opslaan om snel naar toe te springen. U kunt ook schermafbeeldingen maken, video opnemen om op uw smartphone op te slaan, tweerichtingscommunicatie inschakelen om met iemand in de buurt van de camera te praten, de instellingen voor bewegingsdetectie configureren (om schermafbeeldingen of videoclips te maken wanneer beweging wordt gedetecteerd) en continue opname configureren instellingen (als er een microSD-kaart in de camera is geplaatst).

Je kunt ook cloudopslag instellen via de Godrej Spotlight-app. Hierdoor hebt u toegang tot opnamen, zelfs als het apparaat en de geheugenkaart zijn gestolen of beschadigd. Cloudopslag is een premiumfunctie en u moet zich abonneren op een maandelijkse Rs. 99 abonnement voor onbeperkte ruimte. Godrej biedt wel een gratis proefperiode van zeven dagen. Het is vermeldenswaard dat dit niet betekent dat je continu kunt opnemen en alles kunt opslaan; het cloudplan kan alleen worden gebruikt om clips op te slaan die zijn opgenomen vanwege bewegingsdetectie.

Je kunt je aanmelden bij je Spotlight-account om toegang te krijgen tot de videofeed en instellingen van je camera vanuit een desktopbrowser, als je dat liever hebt. Bij één gelegenheid tijdens deze beoordeling bevroor de app en weigerde iets te laden ondanks het opnieuw opstarten van mijn smartphone. Alleen het verwijderen en opnieuw installeren van de app loste dit probleem op.

Godrej Spotlight Pan-Tilt Home Security Camera-prestaties

Zoals bij elke beveiligingscamera voor thuis, is de hoop dat u deze helemaal niet hoeft te gebruiken. Als die behoefte zich echter voordoet, geeft de Godrej Spotlight Pan-Tilt-camera u snelle en betrouwbare toegang tot de video- en audiofeeds. Dit is natuurlijk een camera met Wi-Fi en je hebt een stabiele en redelijk snelle internetverbinding nodig om alles goed te laten werken. Godrej stelt dat de Spotlight-camera alleen compatibel is met 2,4 GHz Wi-Fi-netwerken en dat ik geen problemen had toen hij was aangesloten op mijn thuisnetwerk.

godrej spotlight pan tilt home security camera review base Godrej

Volgens het bedrijf kan de Godrej Spotlight-camera zelfs worden gevoed met een powerbank

De Godrej Spotlight Pan-Tilt-huisbeveiligingscamera biedt een kleurenvideo-feed in goed verlichte omstandigheden en schakelt automatisch over naar een monochrome nachtzicht-feed wanneer dat nodig is. De videofeed is helder en gedetailleerd op HD- en SD-resoluties, zowel bij daglicht als in het donker. Het is handig om screenshots of video-opnames te kunnen maken om op je smartphone op te slaan, voor het geval je geen microSD-kaart wilt gebruiken voor continu opnemen.

Hoewel er een beetje onscherpte in de feed was bij het pannen of kantelen, was het beeld ongeveer zo goed als je zou verwachten voor een beveiligingscamera voor thuis. Het is scherp genoeg om gezichten en objecten te herkennen, of zelfs tekst te lezen. Over het algemeen werkte de Godrej Spotlight Pan-Tilt-camera zoals verwacht als het ging om de kernfunctionaliteit.

Pan- en tiltbewegingen waren eenvoudig, maar er was een merkbare vertraging van ongeveer een seconde tussen het geven van een commando en het reageren van de camera en het bewegen in de goede richting. Tweerichtingscommunicatie is handig, hoewel er aan beide kanten een beetje vertraging is in de overdracht van audio. Dit is niet iets dat je zou moeten gebruiken als vervanging voor videogesprekken; gebruik het liever alleen voor incidentele functies als deurtelefoon of intercom.

De luidspreker op de Godrej Spotlight Pan-Tilt-camera is behoorlijk luid en er is ook een ingebouwde alarmfunctie die indringers moet afschrikken, zodra deze is ingesteld en geactiveerd. De camera maakt een luid geluidssignaal bij het aanzetten en verbinden met wifi en tijdens de installatiefase, wat erg vervelend kan zijn. De kwaliteit van de microfoon is redelijk, maar er was altijd een lichte brom te horen van huishoudelijke apparaten zoals plafondventilatoren, of geluiden die uit een open raam kwamen.

Vonnis

De Godrej Spotlight Pan-Tilt beveiligingscamera voor thuis is eenvoudig maar effectief in zijn kernfunctionaliteit en biedt zo ongeveer alles wat u van een dergelijk apparaat mag verwachten. Door een breed bewegingsbereik kun je de camera overal om je heen laten kijken, waar je hem ook plaatst, wat een leuke bonus is. Dankzij stabiele netwerkconnectiviteit en app-ondersteuning heb je overal toegang tot de camera, en extra functies zoals microSD- en cloudondersteuning bieden flexibiliteit als het gaat om het opslaan van beeldmateriaal.

Hoewel er kleine vertragingen zijn bij het verzenden van zowel video als audio, zijn deze problemen vrij klein in vergelijking met de over het algemeen positieve ervaring die ik had met de Godrej Spotlight Pan-Tilt-camera. Er zijn meer betaalbare opties met vergelijkbare functies, zoals de Mi Home-beveiligingscamera 360 en Realme SmartCam 360maar de kwaliteit van dit product in combinatie met de reputatie van Godrej als leverancier van beveiligingsoplossingen maken dit een apparaat dat het overwegen waard is.

Prijs: € 3,499

Beoordeling: 8/10

Voordelen:

  • Breed bewegingsbereik en gezichtsveld
  • microSD en cloudopslag ondersteund
  • Heldere video in goed verlichte en donkere omgevingen
  • App is goed ontworpen, camera werkt ook via desktopbrowser

nadelen:

  • Kleine vertraging bij het verzenden van audio en video

Leave a Comment