Eden Park Pitch Report en Venue Records

Australië, de zesvoudig kampioen, zal bieden om hun winnende mars op zaterdag voort te zetten wanneer ze de zwaarden zullen kruisen met India in het Eden Park, Auckland, in de 18e wedstrijd van de ICC Women’s Cricket World Cup van 2022.

Het door Meg Lanning geleide team won dinsdag in Wellington hun vierde opeenvolgende overwinning om hun plek bovenaan de WWC-puntenlijst te consolideren. Ellyse Perry en Ashleigh Gardner deelden zes wickets terwijl Australië West-Indië bundelde voor 131 runs in 45,5 overs. Als reactie wonnen ze de wedstrijd in 30,2 overs met nog zeven wickets over.

Ondertussen werd India woensdag met vier wickets verslagen in hun vorige wedstrijd door regerend landskampioen Engeland. India sloeg als eerste en pufte zich een weg naar 134/10 in 36,2 overs, met dank aan Charlotte Dean’s beste 4 voor 23 in zijn carrière.

De Engelse schipper Heather Knight scoorde een zwaar bevochten 53* terwijl ze het doel achtervolgden in 31,2 overs. Allrounder Nat Sciver droeg bij met 45 runs, terwijl Meghna Singh carrière-beste 3 voor 26 koos.

Hier is het pitchverslag voor Eden Park, Auckland:

Het Eden Park-stadion in Auckland heeft een drop-in pitch. Dit soort cricketvelden wordt van de grond af geprepareerd, waar de wedstrijd zou moeten plaatsvinden, en wordt voor aanvang van een wedstrijd letterlijk in het stadion gedropt. De drop-in-velden worden vaak gebruikt in multisportstadions, omdat het de locatie mogelijk maakt om andere sporten te organiseren. Het veld van Eden Park staat er meestal om bekend dat het slagmensen ondersteunt en is een beetje moeilijk voor bowlers.

Kijk eens naar Eden Park, Auckland records (ODI’s):

  • Totaal aantal wedstrijden gespeeld op deze locatie: 77
  • Wedstrijden gewonnen door teams die als eerste batten: 30
  • Wedstrijden gewonnen door teams die eerst bowlen: 42
  • Gemiddelde 1e Innings scores op dit terrein: 219
  • Gemiddelde 2e innings scores hier: 194
  • Hoogste totaal geregistreerd in Eden Park: 340/5 (48,4 Ov) door Nieuw-Zeeland vs Australië
  • Laagste totaal geregistreerd op deze locatie: 73/10 (26,3 Ov) door Nieuw-Zeeland vs Sri Lanka
  • Hoogste score achtervolgd op deze grond: 340/5 (48,4 Ov) door Nieuw-Zeeland vs Australië
  • Laagste score verdedigd op dit veld: 153/10 (39,5 Ov) door Nieuw-Zeeland vs Engeland

Ontvang alle laatste updates op Cricket Nieuws, Cricket Foto’s, Krekel Video’s, IPL-veiling 2022 en Cricketscores hier

Leave a Comment