Debutant Shikhar Dhawan verslaat snelste testeeuw vs Australië

Op deze dag, 18 maart, kreeg Shikhar Dhawan de kans om India te vertegenwoordigen en werd hij opgenomen in de XI voor India in de derde Test tegen Australië in Mohali. Dhawan maakte het beste van het moment en ging de snelste eeuw op een testdebuut. De 27-jarige schreef destijds geschiedenis toen de swashbuckler de 13 . werde Indiaan verplettert een eeuw bij debuut, verplettert 104* in 85 leveringen in Mohali. Vóór Dhawan werd de snelste Test-eeuw gescoord door Dwayne Smith uit West-Indië, die een eeuw scoorde in 93 leveringen.

Dhawan had bij zijn debuut ook de hoogste testscore van een Indiër gebroken, waarbij hij de 137 van Gundappa Viswanath inhaalde die in 1969 werd gescoord. Dhawan verving Virender Sehwag in de derde test van de reeks van vier wedstrijden, waarbij India de serie al met 2-0 leidde bij de tijd.

De Australische aanvoerder Michael Clarke won de toss en verkoos te batten op een zonnige dag in Mohali. Openers Ed Cowan en David Warner scoorden allebei een halve eeuw terwijl het duo een samenwerking van 139 punten naaide voordat Ravindra Jadeja Warner verwijderde voor 71. Schipper Clarke werd verwijderd bij de volgende levering voor een eend. Steve Smith bracht de bezoekers echter weer tot leven en sloeg 92 runs voordat hij te slim af werd door Pragyan Ojha, die Dhoni en zijn bliksemsnelle stumping Smith terug naar het paviljoen zag sturen, 8 runs te kort voor een eeuw.

Echter, tot India’s verrassing, ging bowler Mitchell Starc in de strijd, sloeg 99 runs in 144 leveringen voordat hij werd ontslagen door Ishant Sharma, ongelukkig, een run tekortschietend van wat een fantastische eeuw zou zijn geweest. Australië zette 408 op het bord in de eerste innings voordat het werd uitgebowld.

Dhawan begon met Murali Vijay, stapte het veld op en besloot verwoesting aan te richten en geschiedenis te schrijven. Dhawan bereikte zijn eeuw met zes op 85 leveringen, waarmee hij geschiedenis schreef door de snelste Test-debutant te worden die een eeuw scoorde. Vijay behaalde ook een stijlvolle eeuw toen de twee openers de Aussie-aanvalseenheid naar de schoonmakers brachten en een indrukwekkend partnerschap van 289 runden voordat Dhawan werd verwijderd voor 187.

Master Blaster Sachin Tendulkar scoorde 37 runs, voordat hij werd verwijderd door Smith. Virat Kohli voegde 67 toe aan het bord dat India hielp om 499 op het bord te breken voordat hij werd uitgegooid, en nam een ​​voorsprong van 91 punten in de wedstrijd. Peter Siddle claimde een fifer in de wedstrijd en registreerde cijfers van 5/71.

Australië was in de tweede innings niet in staat een bedreiging te vormen zoals in de eerste innings, aangezien de bezoekers werden uitgegooid voor 223 punten, waarbij Phillip Hughes het hoogste scoorde voor Australië met 69 punten.

Een doel van 133 runs voor India, de gastheren achtervolgden de score gemakkelijk en wonnen de derde test met zes runs. India ging verder met het witwassen van de testreeks van vier wedstrijden en won ook de laatste test in Delhi met zes wickets.

Ontvang alle laatste updates op Cricket Nieuws, Cricket Foto’s, Krekel Video’s, IPL-veiling 2022 en Cricketscores hier

Leave a Comment