Curriculumkader wordt geconfronteerd met vertraging omdat op het knikken van 8 staten werd gewacht

NEW DELHI: De regeringen van Kerala, Tamil Nadu, West-Bengalen, Telangana en Puducherry moeten hun goedkeuringen nog geven, terwijl Manipur en Nagaland budgetbeperkingen hebben gemeld die leiden tot gemiste deadlines, wat de totstandkoming van het National Curriculum Framework (NCF) zou kunnen vertragen. Het kabinet had mei 2022 als deadline gesteld voor de afronding van de thematische 25 position papers door de Nationale Focusgroepen.

Volgens het laatste staatsgewijze voortgangsrapport, dat uitsluitend toegankelijk is voor de TOI, zijn deze acht staten, waaronder ook Goa, echter nog niet begonnen met de mobiele enquêtes en de consultaties op districtsniveau (DLC’s), die de basis zouden vormen van de standpuntnota’s van de staat.

Zelfs nu op 22 maart een persoonlijke bijeenkomst van de voorzitters en leden van de 25 nationale focusgroepen wordt gehouden, zijn er zes andere staten die op 15 maart 2022 minder dan 50% van de DLC’s hebben voltooid. acht staten hebben ook nog niet hun staatsfocusgroepen en de staatsstuurcomités opgericht die zijn belast met het ontwerpen van de staatskaders op basis van de input op districtsniveau.

Gefeliciteerd!

Je hebt met succes je stem uitgebracht

Onder de staten die hun mobiele enquête hebben voltooid, maar nog 50% van de DLC’s moeten voltooien, zijn Maharashtra, Karnataka en Uttar Pradesh. Union Territories zoals de Andamanen en Nicobaren, Daman en Diu en Lakshadweep vallen ook in deze categorie. De National Council of Educational Research and Training (NCERT), die streeft naar afronding van het schoolcurriculum tegen augustus 2022, heeft de deadline vastgesteld voor de staten om het overleg op districtsniveau te voltooien, gevolgd door de ontwikkeling van de standpunten van de staat tegen respectievelijk februari en april 2022 .

Op 27 en 29 november 2021 verklaarde NCERT tijdens het delen van de routekaart voor de uitrol met de staatscoördinatoren/-functionarissen ook dat staten geacht worden een mobiele app-enquête uit te voeren met ergens tussen de 500 en 6000 leden van de gemeenschap, afhankelijk van de bevolkingsdichtheid en vroeg de stelt het werk binnen vier weken te voltooien. NCERT deelde de richtlijnen voor de position papers in januari 2022 met de staten.

Volgens de kennisgeving van de NCERT in december 2021, op basis van de input van de nationale focusgroepen, zullen de 25 nationale focusgroepen tegen mei 2022 hun position papers indienen bij de 12-koppige nationale stuurgroep onder leiding van voormalig ISRO-chef K Kasturirangan.

Een hoge functionaris bij het ministerie van onderwijs zei dat omdat er wordt afgeweken van eerdere praktijk en het NCF in wording uniek is omdat het gebaseerd is op een bottom-upbenadering waarbij het nationale raamwerk zal worden gebaseerd op nationale curriculumkaders die zijn opgesteld op basis van van de raadplegingen op districtsniveau met verschillende belanghebbenden, “is de tijdige input van staten/UT’s van cruciaal belang om deadlines te halen. Er is echter een kleine vertraging opgetreden om tal van redenen waarmee sommige staten te maken hebben.”

Volgens het staatsgewijze voortgangsrapport van 15 maart 2022 hebben staten als Manipur en Nagaland budgetbeperkingen gemeld, terwijl staten uit de noordoostelijke regio netwerk- en internetconnectiviteitsproblemen benadrukten.Leave a Comment