Ben Stokes na het behalen van de 11e testeeuw

De 11e eeuw van de Test van Ben Stokes’ carrière was misschien wel zijn mooiste, zei de allrounder donderdag na het plunderen van West-Indië en het helpen van Engeland in een indrukwekkende positie in de tweede Test in Barbados.

Stokes nam 114 ballen om zijn honderd te bereiken, voordat hij zijn helm afzette, zijn ogen naar de hemel hief en een kromme vingergroet bracht terwijl de grotendeels Engelse menigte in waardering opstond.

Lees ook: Stokes Century onderstreept de dominantie van Engeland

Hij boog de middelvinger in zijn linkerhand als eerbetoon aan zijn overleden vader, Ged, die dezelfde vinger had laten amputeren nadat hij meerdere ontwrichtingen had opgelopen tijdens een carrière als rugbyinternational in Nieuw-Zeeland.

Ged stierf in september 2020 aan hersenkanker en Ben nam vervolgens vorig jaar een mentale gezondheidspauze van cricket terwijl hij herstellende was van een gebroken vinger, aangezien het verlies van zijn vader samen met de eisen van het leven in een COVID-19 “bubbel” ook hun tol.

“Als je in een teamsport speelt, denk je nooit op een egoïstische manier, maar van de honderden die ik heb, is dat persoonlijk waarschijnlijk een van de meest memorabele, met alles wat er de afgelopen 18 maanden, een paar jaar is gebeurd. ’, aldus Stokes.

Hij sprak na een overtuigende 120 die de dominantie van Engeland in Kensington Oval bevestigde.

Er zijn maar weinig slagmensen die een bowlingaanval beter uit elkaar kunnen halen dan Stokes, die na een voorzichtige start op bijna twee runs een bal scoorde op weg naar zijn derde snelste Test-eeuw.

Hij stapelde zes torenhoge zessen op voordat hij uitholt op lange afstand.

“We hebben een erg lange opstelling en toen ik eenmaal binnen was, probeerde ik de kans te grijpen dat we zoveel runs op het bord hadden”, zei Stokes.

“Je zult niet altijd in zo’n gelukkige situatie verkeren, goed wicket, veel runs op het bord, proberen zoveel mogelijk runs te krijgen als je kunt.”

Ontvang alle laatste updates op Cricket Nieuws, Cricket Foto’s, Krekel Video’s, IPL-veiling 2022 en Cricketscores hier

Leave a Comment