70-80% ouders vrezen leerverlies bij kinderen: NCEE-enquête

BENGALURU: Een onderzoek door de National Coalition of Education Emergency in drie staten – Tamil Nadu, Karnataka en Telangana – heeft uitgewezen dat 70-80% van de ouders van mening was dat het lees- en schrijfvermogen van hun kinderen tijdens de pandemie was afgenomen of gelijk bleef, of dat zij konden het niet beoordelen. In het onderzoek onder 500 gezinnen met een laag inkomen, uitgevoerd van oktober 2021 tot januari 2022, uitten veel ouders hun angst over de toekomst van hun kinderen. “Ze merkten op dat kinderen alfabetten zijn vergeten. De zorgen waren over het gebrek aan praktisch, ervaringsgericht leren, het feit dat kinderen niet worden voorbereid op examens en dat de omvang van de kloof zo groot is dat kinderen misschien niet in staat zijn om in te halen ’, aldus de enquête.

Het onderzoek wees uit dat kinderen die thuis anders worden gesproken dan de formele taal op school, extra ondersteuning nodig hebben.

Gefeliciteerd!

Je hebt met succes je stem uitgebracht

Deze studenten zouden twee graden zijn gepromoveerd en zullen het hoofd moeten bieden aan taalmateriaal dat waarschijnlijk veel te geavanceerd voor hen is.

De ouders wezen op veranderd gedrag, gebrek aan focus en aandacht en verslaving aan mobiele telefoons bij hun kinderen. “Ouders merkten de volgende soorten veranderingen op: gebrek aan routine en discipline; onvermogen om zich te concentreren; gebrek aan motivatie en interesse in onderwijs; verslaving aan mobiele telefoons, games en tv; veranderingen in eetgewoonten; mentale stress en eenzaamheid”, aldus het onderzoek. .

“Verschillende ouders merkten op dat vooral jonge kinderen zelfs de dagelijkse routines van eten en hygiëne waren kwijtgeraakt. Veel van deze ouders werken buitenshuis en hebben niemand om toezicht te houden op de kinderen thuis”, aldus de enquête.

Ongeveer 91% kreeg ofwel gekookte maaltijden of droge rantsoenen in Karnataka. Minder dan 50% van de ouders geeft aan communicatie te hebben ontvangen over de leerprestaties van het kind. Op particuliere scholen was de situatie erger dan op staatsscholen.

Op overheidsscholen in Karnataka had minder dan twee derde van de leerlingen alle schoolboeken. Bijna alle leerlingen op privéscholen in Telangana en Tamil Nadu hadden alle studieboeken, slechts 72% van de privéstudenten had dit in Karnataka. Het onvermogen om schoolgeld te betalen in privéscholen en de extra financiële kosten van online lessen (betalen voor apparaten en gegevens), zowel op overheidsscholen als op privéscholen, werden opgemerkt.

“De meningen over online onderwijs zijn ondubbelzinnig: dat kinderen vrijwel niets hebben geleerd. Het onderzoek benadrukt ook dat de periode van schoolsluitingen de ongelijkheid in het systeem heeft vergroot: die ouders die het online onderwijs van hun kinderen konden ondersteunen, vonden dat hun kinderen academische vooruitgang hadden geboekt, zelfs tijdens de pandemie”, aldus de studie.Leave a Comment