Pakistan kondigt ploeg aan voor White-Ball Series tegen Australië; Mohammad Haris, Asif Afridi krijgen oproep voor Maiden

Uncapped spelers Mohammad Haris en Asif Afridi verdienden donderdag call-ups voor de Pakistaanse white-ball series, bestaande uit drie ODI’s en eenmalige T20I tegen Australië.

Linkerarmspinner Asif en wicketkeeper-slagman Haris hebben de knipoog naar de selecties onder leiding van Babar Azam verdiend als resultaat van hun indrukwekkende prestaties in het binnenlandse circuit.

“Ik wil Asif en Haris feliciteren met hun opname in de selecties voor de Australië-serie. Dit is een beloning voor hun harde werk en consistente prestaties in het binnenlandse circuit. Hun selecties zijn ook een boodschap voor alle binnenlandse spelers dat hun prestaties worden gevolgd en wanneer zich een kans voordoet, zullen ze worden beloond met een oproep voor het nationale team”, aldus Muhammad Wasim, voorzitter van de selectiecommissie.

In de onlangs afgesloten zevende editie van de Pakistan Super League (PSL) nam Asif acht wickets in vijf wedstrijden voor Multan Sultans, terwijl de 20-jarige Haris 166 runs scoorde in vijf wedstrijden met een indrukwekkend slagingspercentage van 186,5 voor Peshawar Zalmi.

In de aan de gang zijnde Pakistan Cup heeft Haris al 219 runs gescoord in zeven wedstrijden met een gemiddelde van iets minder dan 44 voor Khyber Pakhtunkhwa, terwijl Asif acht wickets heeft gekregen in zeven wedstrijden voor Khyber Pakhtunkhwa met een zuinigheidspercentage van 4,39. Haris werd genoemd in de Pakistaanse ploeg voor de thuisserie tegen Nieuw-Zeeland, maar de serie kon op dat moment niet worden gespeeld omdat de Kiwi’s op de dag van de serie-opener naar huis terugkeerden.

“Australië is een even uitstekend team in de kortere formaten van het spel en daarom hebben we besloten om met de best beschikbare en meest ervaren spelers te gaan. De vier white-ball-wedstrijden hebben een belangrijke context, aangezien de wedstrijden van 50 over meetellen voor de kwalificatie voor het WK 2023 en de 20 over een herhaling zal zijn van de halve finale van de ICC T20 World Cup 2021 voor heren. Dus er is veel om naar uit te kijken wanneer de twee partijen zullen strijden in gekleurde kits”, voegde Wasim toe.

Linkerarm spinner Mohammad Nawaz, die vanwege een voetblessure niet optrad in de lopende Benaud-Qadir Trophy, is aan de zijkant opgesteld voor zowel de ODI- als de T20I-formaten. Zijn selectie in de spelende opstelling zal echter worden onderworpen aan een fitheidstest.

Terwijl een 20-koppige selectie is gekozen voor de ODI-serie van drie wedstrijden die onder de ODI Super League valt, hebben de selectors Abdullah Shafique, Imam-Ul-Haq en Saud Shakeel weggelaten uit de groep voor de enige T20I.

De witte balspelers zullen op 22 maart in Lahore verzamelen en een driedaagse kamerisolatie ondergaan, waarna ze zich bij de nationale zijde zullen voegen. Australië staat op de derde plaats in ODI’s, afgezien van regerend T20 Wereldbeker-kampioenen voor heren.

Pakistan daarentegen staat op de zesde en derde plaats in respectievelijk de 50-over en 20-over formaten. In de ICC Cricket World Cup Super League voor heren staat Australië zevende en Pakistan negende om de zeven beste teams te bepalen die zich rechtstreeks kwalificeren voor de ICC Cricket World Cup voor heren in 2023, die in oktober-november volgend jaar door India wordt georganiseerd.

ODI-ploeg: Babar Azam (kapitein), Shadab Khan (vice-kapitein), Abdullah Shafique, Asif Afridi, Asif Ali, Fakhar Zaman, Haider Ali, Haris Rauf, Hasan Ali, Iftikhar Ahmed, Imam-Ul-Haq, Khushdil Shah, Mohammad Haris ( wicketkeeper), Mohammad Nawaz, Mohammad Rizwan (wicketkeeper), Mohammad Wasim Jnr, Saud Shakeel, Shaheen Shah Afridi, Shahnawaz Dahani en Usman Qadir

T20I-ploeg: Babar Azam (kapitein), Shadab Khan (vice-kapitein), Asif Afridi, Asif Ali, Fakhar Zaman, Haider Ali, Haris Rauf, Hasan Ali, Iftikhar Ahmed, Khushdil Shah, Mohammad Haris (wicketkeeper), Mohammad Nawaz, Mohammad Rizwan ( wicketkeeper), Mohammad Wasim Jr, Shaheen Shah Afridi, Shahnawaz Dahani en Usman Qadir

Ontvang alle laatste updates op Cricket Nieuws, Cricket Foto’s, Krekel Video’s, IPL-veiling 2022 en Cricketscores hier

Leave a Comment