Mohammed Siraj herinnert zich een gesprek met Ravi Shastri na het overlijden van zijn vader

Team India-pacer Mohammed Siraj heeft naam gemaakt na zijn testdebuut voor India tijdens de tour door Australië van 2020-21. Het was een doorbraak voor Siraj, want hij leidde de Indiase tempo-aanval in de laatste test toen senior pacers het misten vanwege blessures. Het was echter niet de beste tijd voor Siraj in zijn persoonlijke leven, aangezien hij zijn vader Mohammed Ghaus verloor aan een langdurige longaandoening. Het was een moeilijke tijd voor Siraj en hij nam de moeilijke beslissing om tijdens de moeilijke tijden bij het Indiase team te blijven, omdat de quarantaineregels in Australië hem uit de serie zouden hebben uitgesloten.

Siraj herinnerde zich het gesprek met toenmalig hoofdcoach Ravi Shastri tijdens de moeilijke tijden waarin hij zich kapot voelde.

“Toen mijn vader stierf, steunde meneer Ravi me. Hij kwam naar me toe en zei ‘zie Miyan, je vader zou gewild hebben dat je vijf wickets nam op deze tour. Ik was erg emotioneel, depressief en verbrijzeld. Ik kon niet begrijpen wat er aan de hand was. We zaten onder zware quarantaine’, vertelde Siraj aan Boria Majumdar in zijn show ‘Backstage with Boria’.

Siraj deelde verder zijn gevoelens over wat er op dat moment door zijn hoofd ging, terwijl hij in de war was over het terugvliegen naar huis of het blijven in Australië.

“Ik wist niet wat ik moest doen – had ik terug naar huis moeten vliegen of hier blijven om de droom van mijn vader te vervullen. Toen dacht ik dat als ik terug was gegaan, ik daar ook in quarantaine zou moeten. Dus ik dacht dat het beter zou zijn om in Australië te blijven en de droom van mijn vader te vervullen. De droom van mijn vader heeft me sterk gemaakt in die tijd. Ik was helemaal verloren. Vanwege de quarantaineregels was in één kamer zijn alles wat we konden doen. Maar ik herinner me nog dat het me ook hard maakte en me de kracht gaf om met alles om te gaan”, voegde hij eraan toe.

Siraj maakte zijn testdebuut in de tweede kerstdag-clash op het iconische Melbourne Cricket Ground en later in de serie pakte hij zijn eerste vijf-wicket-afstand in The Gabba, Brisbane.

“Toen ik in Melbourne op de grond stapte, voelde het als een droom. Mensen hebben altijd gezegd dat de tweede kerstdagtest in MCG enorm is, en ik maakte er deel van uit. Er deel van uitmaken en je Testcap ontvangen was een droom. Ik kon mijn emoties niet meten en toen bleef ik denken dat als mijn vader daar was geweest, hoe gelukkig hij zou zijn geweest”, voegde Siraj eraan toe.

Ontvang alle laatste updates op Cricket Nieuws, Cricket Foto’s, Krekel Video’s, IPL-veiling 2022 en Cricketscores hier

Leave a Comment