IPL 2022: Nu de druk van Captaincy is opgeheven, kan Virat Kohli gevaarlijk nieuws zijn voor de oppositie

Virat Kohli ziet er tegenwoordig “stressvrij” uit zonder dat de last van aanvoerdersband hem zwaar weegt, een gevaarlijk teken voor de oppositieteams in de komende IPL, meent Glenn Maxwell, teamgenoot van Royal Challengers Bangalore.

Kohli, die afstand deed van de aanvoerdersband van RCB na de IPL van vorig jaar, heeft ook ontslag genomen uit de T20 en Test-aanvoerder terwijl hij werd verwijderd uit de ODI-leiderschapsrol.

Maxwell heeft het gevoel dat Kohli nu niet langer de “in-your-face” agressieve cricketspeler is die hij vroeger was en dat was aangenaam verrassend.

“Hij weet dat hij de aanvoerdersband overdraagt, wat volgens mij een grote last voor hem is. Het kan iets zijn geweest dat hem een ​​tijdje heeft verzwolgen en nu hij het heeft kunnen vrijgeven, kan het gevaarlijk nieuws zijn voor de tegenstanders”, vertelde Maxwell aan RCB Podcast.

De flamboyante Australiër is blij dat Kohli zich in die fase bevindt waarin hij er echt van zou genieten om daar buiten te zijn.

“Het is geweldig voor hem om een ​​beetje ontspannen te zijn en daadwerkelijk te genieten van de komende jaren van zijn carrière zonder dat soort externe druk. Ik denk dat hij vroeger tegen hem speelde, hij was een vurige concurrent, die in je gezicht kwam. Hij probeert altijd zichzelf op te dringen aan het spel. Leg zichzelf op aan de oppositie.”

De Australische allrounder is dol op de cricketgesprekken die hij met Kohli voert en is zelf verbaasd dat de voormalige India-schipper een goede vriend is geworden.

“Iets wat ik dit jaar meer van hem heb gemerkt, is dat hij echt is afgemeten aan zijn emoties. Hij is eigenlijk echt gemeten met zijn besluitvorming. Hij heeft me zeker echt verrast en waarschijnlijk hoe dicht we dit jaar ook bij elkaar zijn gekomen. Op een rustige manier over het spel kunnen praten”, aldus Maxwell.

“Want je ziet dat overenthousiast, in je gezichtsstijl als je tegen hem speelt. Maar om met hem te spelen en echt goede gesprekken over het spel te hebben, heb ik er echt van genoten.”

Ontvang alle laatste updates op Cricket Nieuws, Cricket Foto’s, Krekel Video’s, IPL-veiling 2022 en Cricketscores hier

Leave a Comment