IPL 2022: ‘Ik kijk ernaar uit om de grond te raken’

Voormalig Zuid-Afrikaanse gangmaker Dale Steyn landde donderdag in India voor de IPL 2022 en kijkt ernaar uit om zijn nieuwe reis als bowlingcoach van Sunrisers Hyderabad (SRH) een kickstart te geven in het 15e seizoen van het toernooi, dat op 26 maart begint.

De 38-jarige, die in het verleden ook voor SRH heeft gespeeld, zal nu toetreden tot de coachingstaf van de franchise, die bestaat uit hoofdcoach Tom Moody, slagcoach Brian Lara en spin-bowlingcoach Muttiah Muralitharan.

“Ja, heel blij om terug te zijn. Ik ben al geruime tijd in India, dus ik ben heel opgewonden om terug te zijn. Alleen al het rijden vanaf het vliegveld bracht zoveel herinneringen naar boven. Ik ben hier eerder geweest, of het nu met de Zuid-Afrikaanse of IPL-teams is, dus ik ben enthousiast. Een nieuwe rol voor mij, een coachende rol waar ik heel veel zin in heb. Het is een hele nieuwe rol als je naar de spelers kijkt, wat fantastisch is. Ik kijk er naar uit om van start te gaan”, zei Steyn in een video die door de franchise op Twitter werd gepost.

Steyn maakte ook deel uit van het commentaarteam tijdens de T20 World Cup 2021, maar de gangmaker wil nu graag in zijn korte broek en t-shirt op de grond zijn in plaats van de microfoon in een jasje en een das vast te houden.

“Ik was niet zo lang geleden wat commentaar aan het geven met een jasje en een stropdas en ik had het gevoel dat ik in korte broek en t-shirts en cricketschoenen op de grond moest staan. Dus ik ben blij om terug te zijn in dat soort rol en ik kijk uit naar wat de komende weken zullen brengen,” zei hij.

SRH had een teleurstellend seizoen in de laatste IPL omdat ze zich niet kwalificeerden voor de play-offs nadat ze op de laatste positie in de competitiefase eindigden onder aanvoerder Kane Williamson, die is vastgehouden voor het nieuwe seizoen, samen met Abdul Samad en Umran Malik.

Sunrisers Hyderabad begint hun IPL-campagne voor 2022 met een botsing tegen Rajasthan Royals op 29 maart in het Maharashtra Cricket Association Stadium in Pune.

Ontvang alle laatste updates op Cricket Nieuws, Cricket Foto’s, Krekel Video’s, IPL-veiling 2022 en Cricketscores hier

Leave a Comment