Ashwin verwelkomt het besluit van MCC om de wet van Mankad te wijzigen

Star India-offspinner Ravichandran Ashwin heeft het besluit van MCC verwelkomd om zijn wetten met betrekking tot uitloop aan het einde van de niet-spits te wijzigen, door te zeggen dat bowlers nu geen “tweede gedachte” zouden moeten hebben bij het wegsturen van de slagman als hij uitstapt voordat de worp wordt vrijgegeven.

Bewakers van cricketwetten, de Marylebone Cricket Club, herclassificeerden eerder deze maand de controversiële run-out, van het ‘oneerlijke spel’ van wet 41 en namen het op in wet 38 met betrekking tot legitieme run-outs.

Het is een van de negen wijzigingen die het MCC heeft aangebracht in zijn code, die vanaf oktober van dit jaar van kracht wordt.

Ashwin zei dat de beslissing om de slagman van de bowler niet uit te laten lopen een carrièrevernietigende impact kan hebben.

“Mijn beste mede-bowlingspelers, begrijp het alstublieft. De extra stap die de niet-spits zet, kan uiteindelijk je hele carrière vernietigen’, zei Ashwin, die een debat over de legitimiteit van de tactiek had aangewakkerd door de Engelse Jos Buttler in een wedstrijd in de Indiase Premier League in 2019 te ontslaan, in een YouTube-video.

“Als de niet-spits in staking gaat vanwege die extra stap die hij neemt, kan hij een zes slaan. Terwijl de huidige spits er misschien uit is gestapt. Als je een wicket neemt, zul je groeien in je carrière, terwijl als je een zes krijgt, je carrière naar beneden kan gaan. De impact is dus enorm.

“Dus, de bowlers moeten geen tweede gedachten hebben over het runnen van de non-spits uit is mijn mening. De niet-spits is heel specifiek voor de niet-spits die die extra meter niet neemt voordat de bowler de bal levert. Ze geven de vergoeding aan de bowler. Dit is de betekenis van de regel.”

Na al die jaren kritiek te hebben gehad op zijn controversiële bowler’s end-run van Buttler, hoopte Ashwin dat mensen hem nu niet meer belachelijk zouden maken, vooral nu hij een teamgenoot is geworden van de Engelse allrounder bij de Rajasthan Royals.

“Tijdens mijn schooltijd, als een jongen geïnteresseerd was in een meisje, riepen hun vrienden de naam van de jongen als het meisje voorbijkwam. Op dezelfde manier als ik speel, roept het publiek ‘Buttler, Buttler’ als ze me zien. Waarom doen jullie dat? We zijn nu teamgenoten, jongens.

“Een niet-spits die de vouw vroegtijdig verlaat, is het eigenlijke oneerlijke spel in dit hele scenario, niet de bowler die ze uitschakelt”, zei Ashwin, die door Rajasthan Royals werd uitgekozen voor Rs 5 crore voor de komende IPL.

Het ontslag werd bekend als “Mankad run-out” nadat de legendarische voormalige Indiase allrounder Vinoo Mankad twee keer de Australië-opener Bill Brown aan het einde van de niet-spits uitliep – een keer in een tourwedstrijd tegen een Australië XI bij de SCG in 1947, en dan weer in de tweede Test van de volgende reeks.

“Het is nu veranderd om op te raken. Zij (MCC) hebben het hele concept gedestigmatiseerd en het een uitloopwet genoemd. Eerder werd van de bowler verwacht dat hij een waarschuwing zou geven wanneer de slagman de vouw verlaat aan het einde van de niet-spits”, zei Ashwin.

“Nu hebben ze aangekondigd dat wat de niet-spits doet verkeerd is en daarom kunnen bowlers ze daadwerkelijk uitspelen als de niet-spits probeert de plooi te verlaten voordat de bal door de bowler is geworpen.

“Bowlers voelden zich er vroeger slecht over om dit te doen, zich afvragend hoe onze teambeslagen zich zouden voelen en wat de cricketwereld zou denken als we het zouden doen. Dus, nadenkend over deze gevolgen, gebruikten ze ze niet om ze uit te voeren.”

Ontvang alle laatste updates op Cricket Nieuws, Cricket Foto’s, Krekel Video’s, IPL-veiling 2022 en Cricketscores hier

Leave a Comment